Nardinclant

Nardinclant

Bezoek de tuin van het landgoed Nardinclant voorafgaand aan/of na afloop van uw bezoek aan Singer Laren. Met name bij de opening van de Nardinc vleugel van Singer Laren. Dan zal de Nardinclant collectie worden getoond. De naamgeving van de nieuwe collectie en vleugel van het Singer Museum is nauw verbonden met het landgoed. Deze collectie is deels op het landgoed tot stand gekomen!

Het landgoed Nardinclant kent een rijke historie en heeft altijd een relatie met kunst gehad. Ook worden er kunsttentoonstellingen gehouden.

Een vrije wandeling op het landgoed is altijd prachtig in elk seizoen. De tuin is door de Nederlandse Tuinen Stichting benoemd tot "top tuin" en in 2021 was de tuin van Nardinclant verkozen als groen monument van Noord-Holland. 

De tuin is naar ontwerp van Leonard Springer. De tuintekening en beplantingslijsten etc. worden op de Universiteit van Wageningen bewaard. Het Singer had vroeger ook een tuin van Leonard Springer, maar deze is vervangen door een tuin van Piet Oudolf. Gelukkig is de historische tuin en haar tuingebouwen (zoals de langste pergola van Nederland, een ijskelder, terrassen en trappen) op het landgoed Nardinclant bewaard gebleven.

Nardinclant ligt op 3 kilometer afstand van De Witte Bergen. Vanaf Nardinclant is het nog 1 kilometer naar Singer Laren. Gaat u hierna naar Singer Laren dan gaat u van een historische naar een moderne tuin. Dat contrast zien en beleven wat een tuin met je doet. De tuin van toen en de tuin van nu. Dat is namelijk misschien wel hetzelfde. Dat je in een andere wereld komt waarin je heerlijk kunt dwalen.

Het landgoed Nardinclant is 2.7 hectare groot. De wandeling door de hoofdtuin duurt ongeveer een 30 minuten. 

Meer informatie