Hotel De Witte Bergen

In 1930 werd de uitspanning De Witte Bergen, genoemd naar de tegenover gelegen witte zandheuvels, geopend. Het theehuis was al snel een geliefde herberg voor fietsers en wandelaars. Voor, tijdens of na de fietstocht kwamen zij al genieten van een versnapering.

Kegelbaan

Door de populariteit floreerde het theehuis, genaamd De Witte Bergen daarna als café-restaurant met kegelbanen. Deze kegelbanen hebben in de jaren zestig plaatsgemaakt voor hotelkamers. Hierdoor werd het een nog aantrekkelijkere plaats voor zowel de zakelijke als de recreërende gasten. De meest ingrijpende metamorfose onderging De Witte Bergen in de jaren zestig toen de kegelbanen plaatsmaakten voor hotelkamers. Hiermee steeg de aantrekkingskracht op zowel zakelijke als recreërende gasten.

Vergaderen, feesten en dineren

Tegenwoordig is Van der Valk Hotel Restaurant De Witte Bergen een moderne horecagelegenheid. In de 35 multifunctionele zalen worden overdag voornamelijk vergaderingen, congressen en beurzen gehouden. In de avonduren vormen zij het decor voor feesten en partijen. Het restaurant, waar de gezellige intieme sfeer behouden is gebleven, wordt zeven dagen per week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat druk bezocht. Het aantal hotelkamers is uitgegroeid tot 125, stuk voor stuk riante kamers en suites voorzien van alle mogelijke luxe.

Unieke ligging

Haar ligging is uniek en centraal in het land, uitstekend bereikbaar, voorzien van ruime parkeermogelijkheden, maar desondanks gelukkig nog altijd grenzend aan een uitgestrekt natuurgebied.
Het bijzondere aan de locatie is dat het grenst aan een uitgestrekt natuurgebied, genaamd Het Gooi. Het Gooi loopt van het noordelijk uiteinde aan het Gooimeer tot de provinciegrens bij Hollansche Rading, vijftien kilometer zuidelijk. Het Goois natuurreservaat wordt gevormd door ongeveer 40 natuurterreinen in de buitengebieden van de gemeenten Bussum, Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden. Dit buitengebied is grotendeels in beheer als natuurterrein.

Kom eens langs en ontdek ons hotel, midden in Het Gooi. Wij hebben diverse arrangementen voor een heerlijk verblijf in onze groene omgeving.

Ontdek ook