See & Do bij Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen

Ontdek de omgeving

Verscholen te midden van de weelderige groene landschappen van het Gooi bevindt zich het dorp Laren, ook wel bekend als 'de parel van het Gooi'. Dit pittoreske plaatsje, met zijn adembenemende architectuur, bruisende kunstgemeenschap en rijke geschiedenis, oefent aantrekkingskracht uit op bezoekers vanwege zijn unieke karakter en ontspannen ambiance.

De plek waar media samenkomen

Beeld & Geluid Hilversum

Eén van de populairste musea in de buurt van ons hotel is Beeld & Geluid in Hilversum. Hier ervaren bezoekers hoe wij leven in media. Het museum laat zien hoe media zich ontwikkelen en hoe dit ons leven beïnvloed. Interessant voor zowel jong als oud! Ons hotel ligt op 11 minuten rijden van het museum, combineer daarom uw bezoek met een overnachting en/of diner in ons hotel. 

Huur een fiets of e-bike voor een fietstocht door de natuurrijke omgeving van ons hotel in Hilversum. Wij hebben voor u een aantal mooie fietsroutes samengesteld die door het prachtige Gooische landschap gaan. Ook bieden wij een speciaal Fiets- en E-Bike arrangement aan waarbij u éxtra voordelig geniet van een verblijf inclusief ontijtbuffet en 3-gangen diner.

Direct vanuit ons hotel kunt u prachtige wandelingen maken door het indrukwekkende landschap van Het Gooi. Wilt u een korte of juist een lange wandeling maken? Bij de receptie hebben wij verschillende routes voor u klaarliggen. Wandel over de Zuiderheide of door verschillende bossen tussen Hilversum, Baarn en de Lage Vuursche. 

Een balletje slaan

Golfen in de omgeving

Het Gooi leent zich uitstekend voor golf. De uitgestrekte heiden en groene omgeving vormen de basis voor schitterende banen. Vanuit ons hotel kunt u diverse clubs bezoeken. Op 500 meter van het hotel bevindt zich al de ingang van de eerste golfclub, namelijk de Goyer Golf & Country Club. Een prachtige golfbaan met een sterk Amerikaans karakter. 

Kunstmuseum

Singer Laren

Eén van de culturele parels van Het Gooi is Singer Laren. Singer Laren is een kunstmuseum met een uitgebreide internationale collectie en een theater met een zeer gevarieerd programma. De totale collectie van museum Singer Laren bevat ruim 3000 kunstwerken. Ontdek de verschillende kanten van de kunstwereld bij Singer Laren. Bezoek de tuin van het landgoed Nardinclant voorafgaand aan/of na afloop van uw bezoek aan Singer Laren. 

Hilversum staat vooral bekend als Mediastad van Nederland. Veel radio- en tv-uitzendingen worden vanuit hier verzorgd. Maar er is nog veel meer te beleven in deze prachtige stad. Maak eens een wandeling door de historische binnenstad, ga gezellig winkelen of neem plaats op één van de gezellige terrasjes. 

In de omgeving

Lage Vuursche

Ontdek het authentieke dorpje Lage Vuursche, dat ligt in de gemeente Baarn. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, midgetgolfen en paardrijden. Dichtbij gelegen is Kasteel Groeneveld, een prachtig 18e-eeuws buitenhuis. Het kasteel heeft een boeiende geschiedenis en er zijn regelmatig tentoonstellingen, exposities en concerten. Een leuke ervaring voor het hele gezin!

Loosdrechtse Plassen & Naardermeer

Genieten op het water

De Loosdrechtse plassen liggen op 14 km van ons hotel. U kunt er naartoe fietsen en een rondje om het meer fietsen, maar u kunt er ook terecht om te varen. Er zijn talloze verhuurbedrijven in Loosdrecht waar u een sloep of een zeilbootje kunt huren. Nog dichterbij ons hotel, op 12 km afstand, ligt het Naardermeer. Hier kunt u een leuke rondvaart doen. Een boottocht over het Naardermeer is varen door het oudste natuurmonument van Nederland. Zeker een aanrader!