See & Do

Beeld en Geluid Experience

Van 2 september t/m 25 oktober 2020 is het museum (de experience) weer open! Kom langs en geniet van alle mooie mediamomenten. Dit wil je niet missen! Want vanaf maandag 26 oktober 2020 sluiten de deuren van het museum voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum! 

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media in Nederland. Het heeft een van de grootste archieven ter wereld. In deze archieven waarborgt media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.

Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap en de actuele ontwikkelingen in kaart brengt. Zo laten ze zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Avontuurlijk dagje uit

In het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum maakt u onder andere een treinritje langs opnamestudio’s, bezoekt u het audiovisuele archief, kunt u meedoen aan workshops of leert u nieuws te maken. Kortom, een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin!  

Audiovisueel erfgoed

Het gebouw van Beeld & Geluid herkent u vast. Het is een van de meest bijzondere architectonische gebouwen ter wereld. Het markante kleurrijke gebouw is de entree van het Media Park en een icoon voor Hilversum Mediastad. Het gebouw is een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten. De unieke glasgevel is een ontwerp van Jaap Drupsteen, waarin historische film- en televisiebeelden in reliëf zijn verwerkt. Het instituut beheert een eeuw audiovisuele geschiedenis van ruim 800.000 uur film, radio en televisie.

Meer informatie