Prachtige wandelroutes door Het Gooi

Direct vanuit ons hotel kunt u prachtige wandelingen maken door het indrukwekkende landschap van Het Gooi. Wilt u een korte of juist een lange wandeling maken? Bij de receptie hebben wij korte en lange wandelroutes voor u klaarliggen. 

Zuiderheide 

Vooral de Zuiderheide is een aanrader voor natuurliefhebbers. Daar kunt u een wandeling van 7,5 km maken door het bijzondere heidelandschap. U wandelt langs prehistorische grafheuvels van zo’n 5000 jaar geleden waar de eerste bewoners van Het Gooi hun doden eerden. Op de heide grazen Schotse Hooglandrunderen, met hun karakteristieke wollige vacht. Verschillende soorten vogels vliegen door de lucht. Maar het opvallendst zijn de Witte Bergen waarnaar ons hotel is vernoemd. Dit zijn grote zandverstuivingen die midden in het heidelandschap staan. Ze zijn ooit nog groter geweest, maar ze zijn nog steeds indrukwekkend.

Route Zuiderheide

Wandelen in en rond Hilversum

Hilversum is een mooie plek om te wandelen, met de heide van het Goois Natuurreservaat, de bossen en landgoederen van Natuurmonumenten. In 1938 is het Voetstappenpad aangelegd, een mooi voorbeeld hiervan. Een andere bekende route is de Dudokroute door de binnenstad van Hilversum. Deze route gaat langs de bijzondere gebouwen van de wereldberoemde architect Dudok. Verder bevindt de langste Natuurbrug van Nederland zich ten noorden van het centrum van Hilversum, te midden van het Goois Natuurreservaat. Het is een aanrader!

Bossen in de buurt 

In de directe omgeving van ons hotel vindt u ook nog de prachtige bossen tussen Hilversum en Baarn en de Lage Vuursche. Voor de getrainde wandelaar een fluitje van een cent vanuit het hotel, de iets minder beoefenden kunnen met de auto eerst een stukje rijden en van daaruit een mooie wandeling maken. Kijk op www.wandel.nl voor meer suggesties.

Boek een arrangement en combineer een schitterende wandeling door Het Gooi met een overnachting in ons hotel. U bent van harte welkom.