Singer Museum in Laren

Eén van de culturele parels van Het Gooi is het Singer Museum in Laren. Singer Laren is een kunstmuseum met uitgebreide internationale collectie en een theater met een zeer gevarieerd programma. Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen ligt op steenworp afstand van het museum!

Singer Laren

Het Singer Museum in Laren heeft een ‘klassiek moderne' collectie van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. U vindt er werken van kunstenaars uit de omgeving van de School van Barbizon met onder andere Walter Griffin, Martin Borgord, Henri Le Sidaner en impressionistisch werkende Gooise kunstenaars zoals Jacob en Willem Dooijewaard. Inmiddels is het Singer Museum verrijkt met werk van onder andere Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop, Else Berg, Gustave De Smet en Herman Kruyder.

Singer Theater

Sinds de oprichting van het Singer Theater in hetzelfde pand als het museum, kunt u in Laren genieten van een zeer gevarieerd programma van toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Het Singer Theater heeft een unieke rol gespeeld in de opkomst van televisie in Nederland. Meer dan 1000 programma’s werden in de Singer Concertzaal opgenomen. Daarna groeide de zaal uit tot een veelbezocht theater.  

Singer museumtuin

Vier musea in het Gooi bundelen de krachten en brengen gezamenlijk hun tuinen onder de aandacht in een 'museumtuinen brochure'. De Gooi- en Vechtstreek staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Minder bekend is dat vier musea hun tuinen als onderdeel van hun collectie beheren en behouden. Singer Laren, Rijksmuseum Muiderslot, Pinetum Blijdenstein en Kasteel Museum Sypesteyn presenteren in een gezamenlijke brochure het verhaal van hun bijzondere tuincollectie om bezoekers hun groene schatten te laten ontdekken.

Meer informatie Singer Laren

Combineren met een overnachting

Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen ligt op 4 km afstand van het Singer Museum in Laren en biedt daarom de pérfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit unieke kunstmuseum. Wist u dat wij zelfs een "Ontdek het Singer Museum" arrangement aanbieden? Met deze aanbieding geniet u éxtra voordelig van een 2- of 3-daags verblijf inclusief ontvangst met drankje en gratis bittergarnituur en geniet u iedere ochtend van een uitgebreid Live Cooking ontbijtbuffet. U kunt u kaartje voor het museum via de eigen website van Singer Laren boeken met het gewenste tijdsslot. 

Plan uw bezoek