Singer Museum en Theater

Een van de culturele parels van Het Gooi is Singer Laren. Singer Laren is een kunstmuseummuseum met uitgebreide internationale collectie en een theater met een zeer gevarieerd programma. 

Singer Museum

Het Singer Museum in Laren heeft een ‘klassiek moderne' collectie van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. U vindt er werken van kunstenaars uit de omgeving van de School van Barbizon met onder andere Walter Griffin, Martin Borgord, Henri Le Sidaner en impressionistisch werkende Gooise kunstenaars zoals Jacob en Willem Dooijewaard. Inmiddels is het Singer Museum verrijkt met werk van onder andere Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop, Else Berg, Gustave De Smet en Herman Kruyder.

Singer Theater

Sinds de oprichting van het Singer Theater in hetzelfde pand als het museum, kunt u in Laren genieten van een zeer gevarieerd programma van toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Het Singer Theater heeft een unieke rol gespeeld in de opkomst van televisie in Nederland. Meer dan 1000 programma’s werden in de Singer Concertzaal opgenomen. Daarna groeide de zaal uit tot een veelbezocht theater.  

Singer museumtuin

Vier musea in het Gooi bundelen de krachten en brengen gezamenlijk hun tuinen onder de aandacht in een 'museumtuinen brochure'. De Gooi- en Vechtstreek staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Minder bekend is dat vier musea hun tuinen als onderdeel van hun collectie beheren en behouden. Singer Laren, Rijksmuseum Muiderslot, Pinetum Blijdenstein en Kasteel Museum Sypesteyn presenteren in een gezamenlijke brochure het verhaal van hun bijzondere tuincollecties om bezoekers hun groene schatten te laten ontdekken.

 

Meer informatie Singer Laren