Naarden Vesting

Naarden is een pittoresk historisch plaatsje gelegen in een oude vesting. Ga vooral op bezoek en loop door de smalle beklinkerde straatjes, leer over het bewogen verleden in het Nederlands Vestingmuseum en vaar door de vestinggracht. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden en uniek vanwege de stervormige bouw. Na een verkenning van de vesting en het beschermde natuurgebied Naardermeer rust je heerlijk uit bij een restaurant in de vestingwal of in het gezellige naastgelegen Bussum.

Rondvaart over het Naardermeer

De beste manier om het Naardermeer te ervaren is op het water. Stap aan boord van onze fluisterboot! Ontdek de oase van rust midden in de Randstad. Onze excursiegids neemt je mee het Naardermeer op en laat de bijzondere natuur van dit oudste natuurmonumenten zien. Misschien zie je wel de blauwe flits van een voorbij schietende ijsvogel of zie je een ringslang zonnen langs de kant van het water.

Klik hier voor meer informatie

Oudste natuurmonument

Een boottocht over het Naardermeer is varen door het oudste natuurmonument van Nederland. Een beschermd gebied zowel nationaal als internationaal. Het Naardermeer staat bekend om haar broedende aalscholvers. De moerasbossen en rietlanden met ondiepe plassen bieden veel dier- en plantensoorten een goede leefomgeving. Hier leven onder andere purperreigers, noordse woelmuizen en reeën.

Plan je bezoek naar Naarden