Lage Vuursche

Het authentieke dorpje Lage Vuursche ligt in het centrum van Nederland en trekt meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar vanwege de bosrijke omgeving, de gezellige restaurants, winkeltjes en natuurlijk de eindeloze recreatieve mogelijkheden. Je kunt heerlijk wandelen, fietsen, midgetgolfen en paardrijden. 

Geschiedenis

Tot de 17e eeuw was Lage Vuursche een gehucht en waren er naast kasteel Drakesteyn niet meer dan 4 huizen. Dit veranderde toen Drakesteyn in het bezit kwam van ene Gerard van Reede. Hij liet de oude hofstede eerst afbreken en een nieuw huis bouwen: het huidige Drakensteyn. Daarnaast wilde hij van de Vuursche een echte gemeenschap maken. Hij stelde grond beschikbaar voor de bouw van het kerkje met pastorie, een molen, een school, een boerderij annex rechthuis/tolhuis en woningen. Er kwam een weg van Hilversum over de Vuursche naar De Bilt. Lage Vuursche werd een echt dorpje!

Midgetgolfen

Midden in de bossen van Lage Vuursche bevinden zich de Midgetgolftuinen. De banen zijn al meer dan 55 jaar een leuk uitje voor jong en oud. Er is keus tussen drie banen, elk met achttien holes: De Gravelbaan, De Biljartbaan en De Grasbaan staan tot uw beschikking.

Voor meer informatie:

Midgetgolfen Lage Vuursche

Voor verschillende fietsroutes in het Lage Vuursche vindt u hier meer informatie:

Fietsen Lage Vuursche