Varen & Fietspontje

Varen & Fietspontje

Loosdrechtse plassen

De Loosdrechtse plassen liggen op 14 km van het hotel. U kunt er naartoe fietsen en een rondje om het meer fietsen, maar u kunt er nog beter terecht om te varen. Er zijn talloze verhuurbedrijven in Loosdrecht waar u een sloep of een zeilbootje kunt huren, als voorbeeld noemen wij graag Ottenhome in Kortenhoef. Ottenhome zit direct aan het meer en de medewerkers geven altijd zeer goede uitleg. 

Fietspont

Wij hebben verschillende routes waarbij u door de mooie polder fiets en gebruik kan maken van een pont. Deze pont ligt tussen Eemdijk en Eemnes. Let wel op dat deze pont niet vaart op zondagen.

Veerpont

Fietsboot de Eemlijn

Vanuit het hotel kunt u prachtige fietstochten maken welke goed te combineren zijn met een stuk varen met de fietsboot de Eemlijn. U kunt op verschillende plaatsen opstappen, waaronder: Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk, Spakenburg óf Huizen. 

Informatie Eemlijn

 

Fiets-veerdienst Amsterdam - Muiden

Op 12 mei jl. is er in de haven van Amsterdam een nieuw schip gedoopt. Het schip, waarop ook fietsen mee kunnen, gaat dagelijks varen tussen Amsterdam, Forteiland Pampus en Muiden met haar Muiderslot. Aan boord kunt u als passagier via uw smartphone genieten van talrijke verhalen over de historie van het IJmeer, Pampus, Muiden en meer. De multimediale tours zijn meertalig, gratis en ontwikkeld voor Veerdienst Amsterdam. U kunt afstappen voor een bezoek aan Forteiland Pampus of voor een bezoek aan Muiden en haar Muiderslot. 

Meer informatie over de vaartochten vindt u op:

VVV Gooivecht

Veerdienst Amsterdam