Het Gooi

Wandelen in Het Gooi

Direct vanuit ons hotel kunt u prachtige wandelingen maken door het indrukwekkende landschap van Het Gooi. Bij de receptie vindt u allerlei routes om een dag uit te stippelen. Voor doorgewinterde wandelaars en beginners. Van korte tot lange wandelingen. U komt ogen en oren tekort.

Witte Bergen

Vooral de zuiderheide is een aanrader voor natuurliefhebbers. Daar kunt u een wandeling maken van zo’n 7,5 km door het bijzondere heidelandschap. U loopt langs prehistorische grafheuvels van zo’n 5000 jaar geleden waar de eerste bewoners van Het Gooi hun doden eerden. Op de heide grazen Schotse Hooglandrunderen, gehuld in hun karakteristieke wollige vacht. Vogels van verschillend pluimage vliegen door de lucht. Maar het meest opmerkelijk zijn de Witte Bergen waarnaar ons hotel is vernoemd. Dit zijn zandverstuivingen die als grote duinen midden in het heidelandschap staan. Ooit waren ze nog groter maar ze zijn nog steeds indrukwekkend.

Bossen in de buurt

In de directe omgeving van ons hotel vindt u ook nog de prachtige bossen tussen Hilversum en Baarn en de Lage Vuursche. Voor de getrainde wandelaar een fluitje van een cent vanuit het hotel, de iets minder beoefenden kunnen met de auto eerst een stukje rijden en van daaruit een mooie wandeling maken. Kijk op www.wandelpad.nl voor meer suggesties.

Boek een arrangement en combineer een schitterende wandeling door Het Gooi met een overnachting in ons hotel. U bent van harte welkom.

Ontdek ook

Handig om te weten

  • Ideale ligging aan de A1 tussen Hilversum en Laren
  • Gratis parkeren
  • Gratis WIFI
  • Ruim terras
  • Betalen met Pinpas, CreditCard of contant