Het Gooi

Singer Museum en Theater

Een van de culturele parels van Het Gooi is Singer Laren. Het museum biedt een uitgebreide internationale collectie en het theater heeft een zeer gevarieerd programma met toonaangevende toneelgroepen.

Singer Museum

Het Singer Museum in Laren heeft een ‘klassiek moderne' collectie van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. U vindt er werken van kunstenaars uit de omgeving van de School van Barbizon met onder andere Walter Griffin, Martin Borgord, Henri Le Sidaner en impressionistisch werkende Gooise kunstenaars zoals Jacob en Willem Dooijewaard. Later werd de collectie uitgebreid met werk uit de Haagse School en Amsterdamse impressionisten. Inmiddels is het Singer Museum verrijkt met werk van onder andere Bart van der Leck, Jan Sluijters, Leo Gestel, Chris Beekman, Jan Toorop, Else Berg, Gustave De Smet en Herman Kruyder.

Singer Theater

Sinds de oprichting van het Singer Theater in hetzelfde pand als het museum, kunt u in Laren genieten van een zeer gevarieerd programma van toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Het Singer Theater heeft een unieke rol gespeeld in de opkomst van televisie in Nederland. Meer dan 1000 programma’s werden in de Singer Concertzaal opgenomen. Daarna groeide de zaal uit tot een veelbezocht theater.  

Kijk op www.singerlaren.nl voor meer informatie.

Boek een arrangement en combineer een bezoek aan Singer Laren met een overnachting in ons hotel. U bent van harte welkom.

Ontdek ook

Handig om te weten

  • Ideale ligging aan de A1 tussen Hilversum en Laren
  • Gratis parkeren
  • Gratis WIFI
  • Ruim terras
  • Betalen met Pinpas, CreditCard of contant